Avokádové pomazánky
Tak jsem si nedávno říkala, že by se mělo stát součástí mého blogu i jídlo, protože ráda objevuju nové recepty a ještě radši své objevy předávám dál lidem, kteří je ještě nevyzkoušeli. V poslední době jsem si troufla na hodně profláklé recepty, jako je banánový chleba a překvapilo mě, že hodně lidí v mém okolí to nezná, i když na internetové sféře jsou to už klasiky. Stejně je to i s avokádem, asi nejvíc modní potravinou současnosti (i když brzo to zas něco nahradí). A právě dva recepty na tyhle pomazánky vám chci dnes ukázat a pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak výrazně doporučuju, i velcí odpůrci zdravých jídel (jako můj Petr) tyhle pomazánky milují!
Nejvíce se hodí k čerstvým bagetám nebo opečenému chlebu (nebo jako dip k tortilla chips), nejlepší je pomazánky dát do misek a každý si může namáčet dle libosti.
Avokádová krémová pomazánka
Pokud se trochu bojíte chuti avokáda nebo jeho textury, tak určitě jako první zkuste tuhle jemnou a krémovou pomazánku. Ucítíte jen náznak avokádové chuti a krásně se maže na chleba.
Na 2 porce: (namažete asi cca 5 chlebů)
-1 zralé avokádo (měkké)
-1 obyčejné pomazánkové máslo
-citrón
-sůl a pepř na dochucení
-1 stroužek česneku (záleží na vás)
Nejdříve vyjmeme vnitřek avokáda do misky a rozmačkáme si ho vidličkou. Zakápneme trochou citronu (tak pár lžiček) a přidáme pomazánkové máslo a nadrcený česnek. Celé pořádně rozmačkáme a zamícháme do hladké pěny. Dochutíme solí a pepřem.
Guacamole
Tahle pomazánka má už oproti té druhé výraznou chuť a já jsem si tuhle verzi celkem zamilovala, naučila mě jí dělat moje spolubydlící Wanda a já jsem jí za to vděčná, protože jsem milovník cibule a výrazných chutí (což už můj protějšek tolik neocení)
Na 2 porce: (cca 4 chleby)
-1 zralé avokádo (měkké)
-půlka cibule
-1 stroužek česneku (nemusí být)
-několik cherry rajčátek
-citrón
-sůl a pepř na dochucení
Opět si vyndáme vnitřek avokáda do misky a rozmačkáme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, cherry rajčátka si nakrajíme na malé kousky, můžeme dochutit nadrceným česnekem. Zakápneme opět trochou štávy z citrónu a zamícháme, dokud se směs hezky nespojí. Ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Okomentovat