Kakaové raw kuličky (Deliciously Ella)


Po delší době jsem si pro Vás nachystala zase nějaký můj oblíbený recept, i když receptů, jako je tento, koluje po internetu obrovské množství. Všichni se zbláznili do veganské raw stravy a já bych upřímně ani jedno nezvládla striktně dodržovat. Dokážu být bez masa, ale bez sýrů nebo čokolády to psychicky nezvládnu! Ráda ale zkouším zdravé recepty a mám moc ráda netradiční chutě, moje chuťové buňky si to prostě žádají. 

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet nějaké recepty od Deliciously Ella (pokud neznáte, tak je to britská veganská kuchařka a taky bussinesswoman, patří jí několik restaurací v Londýně a vybudovala za poslední 4 roky skvělou značku), protože vlastním všechny její kuchařky. Nejvíc mě zaujaly její sladké recepty, protože jsem velký milovník sladkého. Ale chtěla jsem začít něčím jednoduchým a z dostupných surovin, a proto kuličky z datlí, kakaa a mandlí byly skvělým začátkem. Recept jsem si maličko upravila, jak už to dělávám, a proto s čistým srdcem vám zde dnes předám recept, který mám osvědčený.



Ingredience (asi na 18 kuliček):

  • 100 g mandlí
  • 200 g datlí (vypeckovaných)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce raw kakaa (nebo holandského)

Postup:

Na tento recept potřebujete nějaký silný kuchyňský robot, protože prvním krokem je nadrtit mandle, aby z nich menší kousky. Poté přidejte datle, které mixujte, dokud nebudou hezky spojené s nadrcenými mandlemi. Pak je na čase přidat kokosový olej a arašídové máslo a mixovat, dokud nemáte hezky propojenou hmotu, ze které jdou uplácat kuličky, které se nerozpadají. Jako poslední krok přidejte kakao a naposled promíchejte v mixéru. Z tohoto množství jsem uplácala asi 18 kuliček, ale záleží, jak veliké si je vyrobíte. Potom je dejte na hodinu do mrazáku, aby trochu ztuhly. V lednici je můžete skladovat cca týden, ale v mrazáku vám vydrží i několik měsíců.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jaký byl můj 3. trimestr?

O přátelství.

Jaký byl můj 1. trimestr?