Banánový chleb (veganská verze)
Miluju banánový chleba, u nás doma už je z něj stálice a ráda ho peču i když jdeme někam na návštěvu za kamarády. Ovšem tohle není ten chleba. Chtěla jsem vyzkoušet obměnu, kde nebudou vajíčka a bílá mouka, ne proto, že bych byla bezlepkář nebo chtěla hubnout, ale prostě protože mě zajímalo, jak bude chutnat jiná verze. A byla jsem z ní nadšená.
Doporučuju na plátek chleba lžíci vanilkového jogurtu, lesní ovoce a zalít javorovým sirupem!
Ingredience:
- 300 g ovesných vloček
- 5 přezrálých banánů
- 150 g rozinek či brusinek
- 350 g jablečného pyré
- 6 lžic javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička vanilkové esence
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C (horkovzdušnou). Nejdříve oloupeme banány a rozmačkáme vidličkou na kaši. Tu si vylijeme do velké mísy kde později budeme míchat všechny ingredience dohromady.
Ovesné vločky rozmixujeme v kuchyňském robotu na mouku. Kokosový olej roztavíme, aby byl tekutý a všechny ingredience pečlivě promícháme ve velké míse a nalijeme do formy na chlebík, kterou si předtím vymažeme trochou kokosového oleje.
Chlebík pečeme 50 minut, možná i déle, vyzkoušejte, jestli špejle vyjde z chlebíku suchá. Po vyjmutí z trouby nechte ještě moučník 30 minut odstát.
Komentáře
Okomentovat